Met de donkere, koude herfst- en winterdagen is er niks lekkerder dan goed opwarmen met een lekkere warme kop drinken. Glüh specerijen zijn erg geschikt om de echte winterse verwennerijen te maken. Hieronder volgen een paar recepten voor de beste opwarmers. 

- Glühthee: 4 g Glühwein Spices samen met 4 g van een "basisthee" (bijvoorbeeld groene, zwarte, witte of rooibosthee) opschenken met 1 L kokend water, 4-8 minuten laten trekken, inschenken. Suiker naar smaak toevoegen.

- Glühsap: 500 ml druivensap of een mixje van 250 ml druiven- en 250 ml appelsap samen met 10-15 g Glühwein Spices aan de kook brengen, 10 minuten zachtjes laten doorpruttelen, inschenken. De variant met alleen druivensap is zoeter.

- Glühwein: 500 ml zoete rode wijn (bijvoorbeeld van de druivenrassen Aleatico, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grenache of Moscato Nero) of rode kookwijn samen met 10 g Glühwein Spices tot net onder de kook brengen, 10 minuten zachtjes net onder de kook houden, 40-60 g suiker toevoegen, goed roeren, inschenken.

- De Glühwein Spices kun je in een ruim passende thee-ei in het sap of de wijn hangen, of los erdoor doen, maar dan moet je het wel even zeven bij het inschenken.

- Een aantal ingrediënten van de Glühwein Spices brengt een "droog mondgevoel" met zich mee. Veel mensen vinden dit prettig (tonic, droge wijn), anderen wat minder. Naarmate het sap of de wijn zoeter is en/of er meer suiker wordt toegevoegd neemt de droogheid af. Een kwestie van smaak!

Natuurlijk is er altijd sprake van smaakverschillen, dus experimenteer er gerust op los om de voor jou beste smaak te maken!

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2020 - 2022 Salientje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel